1-årsjubileum som bloggare!

och jag höll nästan på att missa det helt själv. Eg, om man skall vara riktigt petig så 1-årsjubilerade jag nog som bloggare redan i fredags. Tänk vad mycket jag har hunnit på bara ett år. I barnklädesväg har jag nu hunnit med att skapa inte mindre än 462 plagg, därtill tillkommer ju lite vuxenplagg och något tillbehör också så det närmar sig 500 med stormsteg. Får se om jag är där innan året är slut, men helt otroligt är det nog inte. Jag vill ägna ett STORT TACK till alla som följer min blogg kontinuerligt och alla som bara kikar in någon enstaka gång och framför allt till alla som slänger in en kommentar lite då och då. Utan vetskapen om att ni läser så vore kanske inte bloggandet lika roligt. Roligast av allt är dock att kunna inspirera, att ge och ta och tillsammans skapa lite färg ibland alla barnkläder. Det är en del småsaker på gång framöver, vad låter jag ännu vara osagt. Nu kommer lite bilder på favoriter för att inte detta inlägg bara skall bli tråkig text!
Alltså, jag kan plocka ut många, många fler (och säkert en hel del som inte går i grönt också *skratt*) men detta är nog några utav de plagg som finns högst upp i topplistan för egen del i alla fall. Jumpsuits var dock väldans länge sedan jag sydde, kanske skall prova på en sista variant igen innan minstingen börjar bli "för stor". Det är så himla roligt att se den egna utvecklingen och inse att det faktiskt HAR hänt massor på bara ett år, men jag syr ju inte så lite heller *skratt* så då borde det väl ge resultat i slutändan. Men som exempel kan vi ta det här med att numera sy på overlock och att under sömnaden till och med tänka till så det blir snyggt med sömmarna. D v s är tröjan i botten grön och muddarna orange så avslutar man med att sy dit muddarna med orange tråd för att det blir så mkt snyggare när man stickar ner sömmen då. Mina projekt för de fyra lediga veckorna över jul/nyår/trettonhelg skall jag ägna åt sömnad till barnen. De behöver faktiskt fler par byxor (åtminstone de två äldsta) och några praktiska tröjor med dragkedja. Idéer har jag och jag tänkte lägga kraft på liter mer detaljrika plagg än vanligt och med andra ord lite långsammare projekt. Allt för att fortsätta utvecklas ;-) Kram till er alla läsare som till stor del gör bloggen!

Missade ju blogga tröja...

men det gör eg inte så mycket för då kan jag ju komma med något nytt idag med. För lite sedan kontaktade en tjej mig och undrade om jag kunde tänkas göra en tröja i det brun/turkosa elefanttyget. Jag tvekade lite eftersom jag såg framför mig att jag hade ganska mycket att göra inför marknader o dylikt. Men så när jag ändå höll på med mössorna tänkte jag att jag liksom lika gärna kunde klippa till och fixa en tröja i stl 92. Nu var det ju bara så att det var i stl 104 tjejen ifråga undrade om. My mistake - man kanske skall läsa mailet ordentligt och inte gå på vad man TROR det var. Nåväl, minstingen växer ju och kan säkert ha stl 92 kring sin födelsedag om några månader - så den får helt enkelt ligga till sig (jag har eg ingen ursäkt för att sy i stl 86 längre heller så det kanske bara var bra). Samma gamla vanliga mönster som vanligt, egenfärgat Jofotex tyg och turkos mudd från Stoff & Stil:

Mönsterhjälp, "prototyper" och slutresultat...

ja, det har jag ägnat mig lite åt ikväll. Fick se ett sådant snyggt mönster på mössa hos Marias hemmapyssel (och nu ser jag vad jag skall göra imorgon...de blev visst inte helt färdiga ändå *skratt*) och eftersom jag inte skickat min del utav ett byte till henne ännu så utökades det hela till ett mönsterbyte också. Jag fick hennes mössmönster och hon muddbyxmönster i stl 56. Och jag säger bara STORT, STORT TACK för mössmönstret! Precis vad jag var ute efter. Det landade igår och jag har redan fått till en varsinn mössa till grabbarna bus + då en prototyp mössa som följde Marias mönster till punkt och pricka. Men jag kunde inte låta bli att göra om det lite. Drog ner den lite längre i nacken och gjorde öronflärpen lite mindre. Imorgon skall grabbarna bus få prova igen (prototymössan provades tidigare ikväll och de bokstavligen slogs om den). Kan tyckas knäppt att göra en prototyp i ett dyrt fint tyg från start, men jag förstod ju att den inte skulle bli helt kass. Och himmelens vad snabbt det gick att sy. Mannen min blev förvånad till max när jag efter 10 minuter kom och meddelade att den första mössan kunde provas. Nåväl, till bildbevis:Detta är alltså "prototypen" helt efter mönstret jag fick. Dock var mönstret i stl 54 och vi hade redan innan jag fick mönstret konstaterat att hennes pojkar hade större huvuden än mina. Så jag skippade helt enkelt sömsmånen. Blev som sagt bra förutom att den kändes lite för kort i nacken och att "öronlapparna kunde minskas lite. Tyget som valdes rakt över är alltså mitt egenfärgade turkos/bruna elefanttyg samt en underbart mjuk limegrön fleece från Jofotex den också. En sådan där härligt lurvig sak. Här kan man se skillnaden mellan "mitt" mönster och originalet:Mössan har alltså fått en något mer rundad form. Jag ändrade också så mönsterdelen blev hälften så stor *skratt* eftersom den ändå är helt symmetrisk. Då kan man klippa tyget dubbelt också med vikning mitt fram och söm mitt bak. Jag har en PO.P mössa som är väldigt snarlik den här modellen hemma (och hade tänkt apa efter det mönstret) men är så nöjd med att denna gång kunnat gå genvägen och få tag på ett färdigskapat mönster.

Så här blev alla tre mössorna:

Och den med skarp blick kan då genast konstatera att den ena utav de främre mössorna faktiskt är mindre. Och jodå, jag gav mig på att förminska mönstret också när jag ändå var igång. Lilleman har ju lite mindre huvud än de båda andra killarna så jag tror att den här minsta mössan skall bli ganska så perfekt (i alla fall om man jämför med PO.P mössan). Imorgon skall jag försöka komplettera med mönstret så ni får se hur det ser ut.
Och så till lite kuriosa *skratt*. Sitter precis här med prototypmössan på huvudet. Den passar perfekt, så lite testande och provande resulterar alltså i en egen mössa också. Helt perfekt! För det behöver jag.